Terapeuták

DSC_3100Dr. Polgár Patricia, PhD
pszichiáter, pszichoterapeuta, a pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa
pszichodinamikus mozgás-és táncterápiás csoportvezető

A Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán szereztem diplomát, majd a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikán kezdtem dolgozni. A pszichiátria, pszichoterápia és rehabilitáció szakvizsgák mellett elvégeztem a Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás módszerspecifikus képzését, a Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület dinamikusan orientált mozgás- és táncterapeuta képzését.

A Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának pszichoterápiás osztályán sokéves tapasztalatot szereztem kognitív sématerápiás csoportok, kommunikációs tréningek és mozgásterápiás csoportok vezetése terén.

fotóCsergőffy Dóra
klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta, pszichodinamikus mozgás-és táncterápiás csoportvezető

Pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi karán szereztem meg. A Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetében szakvizsgáztam gyermek- és ifjúságklinikai szakirányon. Család- és párterápia mellett a Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület dinamikusan orientált mozgás- és táncterapeuta képzését végeztem el.

A Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika Gyermek és Ifjúságpszichiátriai osztályán kezdtem dolgozni, ott szereztem az évek során diagnosztikai és terápiás tapasztalatot. Később a veszprémi Nevelési Tanácsadó munkatársa lettem, emellett a balatonkenesei Családsegítő Szolgálatnál tartottam családterápiás alkalmakat, illetve a veszprémi Hittudományi Főiskolán tanítok a szociális munkás képzésben.

A csoportterápia végigkísért utamon, munkahelyeimen állandó tagja volt az eszköztáramnak. A mozgásterápiás irányzat “szerelem volt első látásra”, ennek minden előnyével és hátrányával – de kitartottam és életem részévé vált. Számomra a legfontosabb a mozgásterápiában, hogy a terápiás út során olyan tartalmak kerülhetnek elérhető távolságba, amik szavakkal igen nehezen hozzáférhetők.